“Деокупація Луганщини почалась!”, - Сергій Гайдай

“Деокупація Луганщини почалась!”, - Сергій Гайдай

Деокупація Луганської області розпочалась. Збройні сили України звільнили декілька населених пунктів. Про це у соцмережах повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“У звільнених населених пунктах Луганщини вже підіймають прапор України. Рухаємось далі. Дякую нашим Збройним силам за такі чудові новини. Не втомлюємось, допомагаємо їм. Віримо в нашу перемогу. Луганщина - це Україна, так було і так буде”, - сказав Сергій Гайдай.

Також він розповів, що минулого тижня зустрівся з послами 17 країн.

“Досягли певних домовленостей щодо подальшого відновлення та допомоги для Луганщини. Офіційно три країни будуть допомагати відновлювати Луганщину. Це Чехія, Швеція та Фінляндія. Але неофіційно допоможуть набагато більше”, - сказав Сергій Гайдай.

Також він звернувся до жителів Луганської області, щоб вони не поспішали одразу повертатися до своїх домівок, це може бути небезпечно. Треба спочатку провести розмінування територій.

“Люди, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, прошу вас, за можливості, евакуюватися! Якщо не маєте такої можливості - під час обстрілів знаходьтеся в укриттях!”, - звернувся до жителів Луганщини Сергій Гайдай.

Раніше він повідомляв, що після деокупації міст Луганщини, в яких зруйнована система опалення, взимку містян не пускатимуть туди на довгий строк