Вчителям з Луганщини передали ноутбуки від Google

Вчителям з Луганщини передали ноутбуки від Google

120 вчителів Гірської громади отримали ноутбуки для організації онлайн навчання. Проєкт є продовженням ініціативи “Ноутбук кожному вчителю”. Про це повідомила пресслужба ЮНЕСКО в Україні.

Наразі 120 ноутбуків передано й вчителям шкіл Гірської громади, які мешкають в багатьох регіонах України та продовжують дистанційно надавати освітні послуги учням громади.

Забезпечити ноутбуками решту педагогічних працівників планують протягом осені цього року.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України з компанією «Google» та за підтримки Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що влітку 676 ноутбуків було надано педагогам Сєвєродонецької і Лисичанської громад.

Ноутбуки

Загалом ЮНЕСКО та Google планують надати 50000 комп'ютерів українським вчителям, щоб допомогти їм в організації дистанційного навчання. Для них також буде організовано підготовку з питань використання цифрових інструментів.

“Освіта – це одне з основних прав кожної дитини. Оскільки бойові дії, що продовжуються, завдають шкоди навчальним закладам, як і раніше перешкоджають поверненню до шкіл багатьох українських учнів, ми повинні надати засоби дистанційного навчання для забезпечення безперервності навчання”, - сказала генеральна директорка ЮНЕСКО Одре Азулє.

Першу партію із 10000 комп'ютерів наразі розподіляють серед вчителів Дніпровської, Чернігівської та Сумської областей та вчителів переселенців. Найближчими тижнями ця програма буде поширена на інші регіони країни.

Ноутбуки

Раніше повідомлялось,що вчителі з Попасної не отримали ноутбуки для дистанційної роботи, які ще в червні Луганська ОВА передала іншим освітянам області.