Не всі вчителі з Луганщини отримали ноутбуки для дистанційної роботи

Не всі вчителі з Луганщини отримали ноутбуки для дистанційної роботи

Вчителі з Попасної не отримали ноутбуки для дистанційної роботи, які ще в червні Луганська ОВА передала іншим освітянам області. Про це під час однієї з дискусій на “Фестивалі думок” у Дніпрі розповіла директорка Попаснянського ліцею №20 Олена Терпелюк.

За її словами, коли відбулось масштабне вторгнення росії, вчителі частково втратили зв’язок між собою та з керівництвом, тому вчасно не змогли налагодити роботу. До того ж, є проблеми й з житлом, бо, наприклад, коли живеш у шелтері, неможливо проводити дистанційне навчання.


“Для того, щоб провести урок, потрібен власний простір. Треба, щоб у мене був свій ноутбук, якесь місце, де його можна поставити. Зараз я винаймаю квартиру не тому, що не можу жити у шелтері, а тому що потрібен простір для роботи. Ми з дочкою знімаємо однокімнатну квартиру, дитина вчиться на балконі, а я працюю в кімнаті. Бо ми один-одному заважаємо”, - сказала Олена Терпелюк.

Олена Терпелюк

Також вона розповіла, що деякі вчителі не можуть продовжувати працювати, бо в селах, де їм вдалося знайти житло, немає інтернету. Є й проблеми з технікою, бо коли вчителі виїжджали, не мали можливості взяти з собою комп’ютери. Техніку потрібно купувати.

Натомість, освітянка з Сєвєродонецька зазначила, що в нашій громаді переважна більшість вчителів ноутбуки отримали, за винятком тих, хто виїхав за кордон і продовжує працювати дистанційно звідти. Але навіть для них зараз шукають шляхи, щоб передати техніку. За її словами, Сєвєродонецькому управлінню освіти з перших днів вдалось налагодити роботу та вчасно подати всі заявки.

Наразі, школи Попасної долучились до дистанційного навчання, але за інформацією Департаменту освіти і науки Луганської ОВА, техніку для роботи їм потрібно чекати до кінця грудня.

Нагадаємо, 130 Луганських шкіл з 1 вересня розпочали роботу дистанційно. Школи області прийняли понад 28 тисяч учнів, близько тисячі з яких - першокласники. Функціонують 1 344 класи. Подано 957 заяв на зарахування до перших класів, 3 124 – до п’ятих класів та 1 409 заяв до десятих класів. Освітній процес забезпечують 2 807 педагогічних працівників.

Наприкінці червня близько 700 ноутбуків від Представництва дитячого фонду ООН та міжнародних партнерів отримали вчителі з Луганщини, які працюють на підконтрольній Україні території.