Ситуація в регіонах України на ранок. Зведення Генштабу

Ситуація в регіонах України на ранок. Зведення Генштабу

Вночі росіяни знову обстрілювали майже всю територію України.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Сьогодні зранку ворог поцілив в Запоріжжя трьома ракетами С300. Уражено об’єкти інфраструктури. На місці влучань виникли пожежі. Працюють рятувальні служби. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Дані щодо наслідків уточнюються.

На Донеччині вночі зафіксований обстріл Костянтинівки, зруйновано під'їзд багатоповерхівки. Щодо постраждалих інформація уточнюється. Вночі також зафіксовані обстріли селищ Піски, Невельське, Водяне, Первомайське. За минулу добу по області 2 загиблих, 6 поранених цивільних.

На Миколаївщині наразі внаслідок вчорашнього масованого ракетного удару по Миколаєву кількість жертв становить сім людей. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Сьогодні на ранок під час обстрілів одного з населених пунктів громади було пошкоджено об'єкти торгівлі та адміністративні будівлі. Без жертв та постраждалих. Також вчора ввечері були обстріли околиць села Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

На Харківщині вчора ввечері зафіксований ракетний удар у Холодногірському районі. Внаслідок обстрілу на дорозі з'явилася вирва, потерпілих немає. В Чугуївському районі ракетними ударами пошкоджено інфраструктурний об'єкт. Також вчора ввечері завдано 4 ракетних удари по Слобожанській ОТГ.

Протягом доби ворог масовано обстрілював Куп'янськ та населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів. За минулу добу з пораненнями госпіталізовано 6 людей в Куп'янському районі, в тому числі 16-річний хлопець, в Чугуївському районі — один госпіталізований, в Ізюмському поранення зазнав ще один хлопець 16 років.

В області триває розмінування протягом доби підрозділи ДСНС знешкодили 702 вибухонебезпечних предметів.

На Херсонщині тривають активні бойові дії. Окупаційні війська продовжують обстрілювати мирні населені пункти, ворог вкотре з важкої артилерії та безпілотників атакував Бериславський район. За інформацією ОК Південь, ворог веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. По позиціях українських військ, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах, ворог гатить з усього наявного озброєння.

На Сумщині вночі Дружбівську громаду обстрілювали з реактивної артилерії (10 прильотів). Детальна інформація щодо наслідків наразі уточнюється. За минулу добу ворог обстріляв Білопільську, Ворожбянську, Зноб-Новгородську, Великописарівську громади. В усіх випадках обійшлося без жертв та руйнувань.

На Дніпропетровщині ворог обстріляв Нікопольський та Синельниківський райони. У Синельниківському ударив по Межівській громаді. Поранено одну людину. Пошкоджені промислове підприємство та приватні будинки. Нікопольський район росіяни атакували «Градами», важкою артилерією та дронами. Люди не постраждали. У Мирівській, Червоногригорівській та Першотравненській громадах пошкоджені приватні будинки, водогін та лінія електропередач. У Марганецькій громаді масштаби руйнацій уточнюються. Сьогодні вночі над областю українські ППО знищили 4 ворожі дрони-камікадзе.

Відносно спокійно, без обстрілів, ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Одеській, Тернопільській областях, на Черкащині, Полтавщині, Чернігівщині, Кіровоградщині, Житомирщині та Київщині.

Як повідомлялось, на Луганщині за ніч ЗСУ вразили склади, техніку і пошкодили ворожу станцію радіоелектронної боротьби.