27 росіян покинули свої позиції поблизу Кремінної, а школярів Старобільська змушують копати окопи

27 росіян покинули свої позиції поблизу Кремінної, а школярів Старобільська змушують копати окопи

Передові підрозділи 488-го мотострілецького полку (в/ч 12721, ППД - м. клинці, брянської області) 144-ї мотострілецької дивізії рф намагаються тримати лінію окупації в районі Кремінної Луганської області.

Про це пише СтратКом ЗСУ.

Та лише за дві доби, 11-12 жовтня, передові позиції залишили 27 військовослужбовців, які склали зброю та відмовилися виконувати накази свого командування.

Щоправда, після співбесід з елементами пресингу 22 з них заарештували й кинули під варту, а 5 - повернулися на позиції, бо командуванню вдалося їх залякати.

Частково мобілізовані росіяни гинуть менше ніж за два тижні. Перші частково мобілізовані росіяни не проходили ніякої підготовки.

Зокрема, тих, кого мобілізували протягом 26-29 вересня, вже 3 жовтня доправили до Луганська. А ще через шість днів рідним повідомили про загибель.

Тож, так виглядає цикл життя мобілізованих з росії:

1. 26-29 вересня мобілізували.
2. 3 жовтня прибули до Луганська.
3. 9 жовтня перетворились на 200-х.

В той же час, як пише Старобільська "Телегазета", раніше в одному з телеграм-каналів опублікували інформацію щодо насильного примусу школярів Старобільська копати окопи для російських загарбників.

"Нам вдалося підтвердити цю інформацію у місцевих жителів. Так, на кварталі Ватутіна школярі замість предмету "труди" учні дійсно риють окопи для рашистів", - пише газета.

Як повідомлялось, до примусової мобілізації окупанти залучили співробітників «гаі». Номери автівок тих, кому відтермінували призов після отримання повістки, вносять до спеціальної електронної системи, що дозволяє відслідковувати чоловіка. А потім – на передову.