За колабораційну діяльність судитимуть псевдоочільника відділення «держбанку лнр»

За колабораційну діяльність судитимуть псевдоочільника відділення «держбанку лнр»

За процесуального керівництва прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно мешканця селища міського типу Біловодськ за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що 35-річний чоловік, який раніше працював заступником начальника відділення банку, погодився на співпрацю з окупаційною владою рф. У березні 2022 року він добровільно обійняв посаду «начальника Біловодського відділення державного банку лнр».

Очоливши незаконно створену окупантами територіальну «фінансову установу», громадянин взяв на себе обов’язки з розвитку та зміцнення фейкової банківської системи псевдореспубліки.

Під час досудового розслідування підозрюваному заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а на його майно накладено арешт. Він перебуватиме у розшуку до моменту затримання.

Наразі прокурори направили обвинувальний акт стосовно колаборанта до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області.

Відповідно до санкції статті обвинуваченому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, ще чотирьом псевдопосадовцям органів влади так званої «лнр» повідомлено про підозру.