В багатьох лікарнях «лнр» цивільних не приймають. Смертність росіян перевищила 50%

В багатьох лікарнях «лнр» цивільних не приймають. Смертність росіян перевищила 50%

Лікарні окупованої Луганщини переповнені, проте рф розпочала там «відновлення», до переліку не потрапив жодний зруйнований заклад з Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Кремінної та Сєвєродонецька.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

«Ми неодноразово бачили, як росіяни полюбляють упродовж декількох тижнів «майже з нуля відновлювати» нещодавно відремонтовані об’єкти та з пафосом їх відкривати.
Можливо, лікарні Луганська, Антрацита, Довжанська, Ровеньків, Брянки чи Кадіївки за вісім років дійсно настільки втомилися від поранених окупантів, що потребують відновлення. Не ремонту, а саме «восстановления». Однак про це не можна сказати про медзаклади Марківки, Старобільська, Новоайдара та Новопскова. За останні роки там були виконані капремонти лікарень на десятки мільйонів гривень, закуплене сучасне обладнання», - пише ЛОДА.

Контролюватимуть ці «ремонти» шефи-регіони рф, - заявляють у так званій «лнр».

Втім, у переліку лікарень, куди вкладатимуться гроші, відсутні медичні заклади, які дійсно потребують значних ремонтів, а не лише вкладання грошей. Зокрема, у Лисичанську, Гірському, Попасній, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Кремінній.
Ніхто не хоче брати шефство над напівзруйнованими об’єктами.

Зараз в «лнр» в багатьох лікарнях цивільних не приймають через завантаженість лікарів та відсутність ліжкомісць. Через низьку якість медичної допомоги та відмову командування російських окупаційних військ евакуйовувати тяжкопоранених на територію росії, смертність серед них перевищує 50 %.

Як повідомлялось, окупантів нема кому лікувати: російські лікарі збігли, а місцевих не вистачає.