Донеччину обстріляли касетними снарядами. Зведення Генштабу

Донеччину обстріляли касетними снарядами. Зведення Генштабу

Росіяни продовжують обстрілювати Україну. Ситуація на 9 ранку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

На Донеччині близько першої ночі зафіксований обстріл касетними снарядами селища Олександро-Шультіно Костянтинівської громади. Зруйновано будинок та пошкоджено будівлю. Зранку — обстріл Костянтинівки, влучання у виробничі приміщення фабрики "Конті". За минулу добу на Донеччині 2 загиблих, 6 поранених цивільних.

На Миколаївщині під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Вчора ввечері обстрілів зазнали околиці одного з сіл громади. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

На Херсонщині тривають активні бойові дії. Окупанти продовжують тримати оборону та обстрілювати українські позиції й мирні населені пункти. Також ворог намагається відновити рух через Дніпро. У Херсоні окупанти викрали з місцевого річкового порту 13 з 15 плавзасобів баржевого типу для перевезення особового складу та техніки через річку Дніпро.

За інформацією ОК «Південь», ворожа авіація двічі атакувала українські позиції в районі Давидового Броду гелікоптером і штурмовиком. Без втрат.

Українська авіація уразила 4 позиції ППО ворога в Бериславському і Каховському районах. Продовжується робота над відновленням деокупованих населених пунктів Херсонщини.

У Запорізькій області вночі зафіксовані чотири авіаудари дронами, на ранок — ще 10 ракет С300.

Внаслідок атаки БПЛА Shahed-136 в Запоріжжі близько опівночі руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Виникли пожежі, але їх вчасно локалізували рятувальники. Постраждалих немає.

Вранці окупант поцілив 10 ракетами в обласний центр. Низка об’єктів енергетичної та промислової інфраструктури зазнали руйнувань. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

На Київщині зафіксований вночі удар по одній із громад області. Усі служби працюють, рятувальники на місці. Попередньо, — удар ракетою. Без жертв. Інформація щодо наслідків уточнюється.

На Чернігівщині було три обстріли за добу із мінометів та скидання боєприпасів із БПЛА, один із мінометних обстрілів — цієї ночі. Всі — по території Новгород-Сіверського району. За попередніми даними — без втрат та руйнувань.

На Сумщині сьогодні зранку був мінометний обстріл Білопільської громади. Триває обстріл прикордоння. Наразі росіяни обстрілюють Річківську громаду, що межує з Білопільською. Дані щодо наслідків та постраждалих уточнюються.

Вчора поблизу с. Славгород, Краснопільської громади під час проведення сільськогосподарських робіт, підірвався комбайн. Без жертв.

Також за минулу добу ворог здійснив мінний обстріл території Глухівської громади. Без жертв та руйнувань.

На Дніпропетровщині росіяни усю ніч гатили по Нікопольському району «Градами», «Ураганами» та важкою артилерією. У Нікополі поранено двох людей, вони у лікарні. У місті пошкоджені понад 10 багатоповерхових та приватних будинків, транспортне підприємство, кілька магазинів, гаражний кооператив, кілька офісів, газогін та лінії електропередач.

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах люди не постраждали. Пошкоджене промислове підприємство та будинки. Зранку почався новий обстріл Нікополя. Деталі уточнюються. Вночі українські військові збили над областю 5 ворожих дронів-камікадзе.

На Харківщині протягом минулої доби ворог обстрілював Харків та населені пункти Харківського, Ізюмського, Куп'янського та Чугуївського районів. Внаслідок обстрілів в Вовчанську пошкоджено приватний будинок, в Ізюмі — неексплуатована будівля магазину, також пошкоджені нежитлові та господарчі споруди, сталися пожежі; у с. Коротич внаслідок обстрілу — об‘єкт транспортної інфраструктури. Без постраждалих.

Внаслідок ворожих обстрілів в Харківському районі загинув 66-річний мирний мешканець, в Куп'янському районі 74-річний чоловік госпіталізований з пораненням.

У Чугуївському районі 65-річний чоловік отримав важкі поранення, наїхавши на автомобілі на ворожу міну.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Полтавщині, Кіровоградщині та Житомирщині.

Нагадаємо, 14 жовтня авіація Сил оборони України завдала близько тридцяти ударів на Луганщині.