Опалення на окупованих територіях Луганщини дати неможливо. Людей змушують виїжджати з домівок біля лінії фронту

Опалення на окупованих територіях Луганщини дати неможливо. Людей змушують виїжджати з домівок біля лінії фронту

Керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай прокоментував можливість подачі опалення на окупованих територіях.

Про це йшлося в телемарафоні.

«Що стосується великих міст наших, там, де проходила активна фаза бойових дій, то там ситуація дуже важка саме з підготовкою до опалювального періоду. Там його просто фізично не можливо провести», - каже Гайдай.

Також він розповів, що людей змушують покидати свої домівки, які розташовані біля фронту.

«На Луганщині вони змушують виїжджати людей з першої лінії біля фронту, в тих населених пунктах, які перші до фронту знаходяться. Але не для за того, щоб зберегти життя людей, а заради того, щоб просто не було можливості десь місцевим допомагати ЗСУ, підказувати місце знаходження, розташування складів, казарм чи командних центрів», - повідомив Гайдай.

Також, за словами очільника області, колаборантів з «лнр» не випускають.

«Колаборанти вже декілька разів намагалися виїхати, місцеві колаборанти, в бік росії через Троїцьке, але їх не пустили, що нас дуже тішить. Їх розвернули і сказали – «їдьте захищайте свою «лнр», - каже Гайдай.

Як повідомлялось, голова самопроголошеної «лнр» Леонід Пасічник провів робочу нараду, на якій керівники адміністрацій Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Сватівського та Кремінського районів доповіли про ситуацію на місцях, хід відновлення та повернення територій до нормальної життєдіяльності до настання холодів.

Нагадаємо, поки в Сєвєродонецьку не передбачається опалення, жителям передали 54 конвектори.