Луганський прикордонний загін відзначив 30-річний ювілей

Луганський прикордонний загін відзначив 30-річний ювілей

Луганські прикордонники відзначили 30-річний ювілей створення прикордонного загону на передовій. 

20 жовтня 1992 року для охорони та захисту державного кордону України було створено прикордонні загони, які взяли під охорону ділянку від Азовського моря на півдні Донеччини до півночі Сумщини.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

За ці роки сформувалися традиції справжніх захисників української державності. Так, вже дев’ятий рік поспіль прикордонники в складі Сил оборони України дають гідну відсіч та нищать ворога на Луганщині й Донеччині, а з 24 лютого 2022 року відбивають російську збройну агресію на Харківщині та Сумщині.

“Відзначення ювілею пройшло стримано. Перш за все у прикордонних колективах згадали бойових побратимів, які віддали своє життя у боротьбі з російсько-окупаційними військами – вшанували їх памʼять хвилиною мовчання.

Керівники прикордонних загонів, з урахуванням виконання бойових завдань, вручили військовослужбовцям державні та відомчі нагороди, передали слова вітання від керівництва Держприкордонслужби України”, - йдеться в повідомленні.

Луганський прикордонний загін

Також ювілярів привітали й органи місцевої влади та взаємодіючих структур. Передали прикордонникам почесні відзнаки та подарунки. Зокрема прикордонники Луганщини від голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, окрім знаків пошани “Захиснику Луганщини”, отримали сучасний квадрокоптер.

Квадрокоптер для прикордонників

Безпілотник, обладнаний в тому числі й тепловізійним приладом, стане в пригоді, адже охоронці кордонів у складі Сил оборони беруть безпосередню участь у звільненні області від російських загарбників.

Луганський прикордонний загін

 

Раніше повідомлялось, що знешкодили агентів фсб, що діяли на Бахмутському напрямку.