“Сєвєродонецьк - це Україна”. Ukraїner випустив відео з циклу “Хоробрі міста”

“Сєвєродонецьк - це Україна”. Ukraїner випустив відео з циклу “Хоробрі міста”

Команда Ukraїner випустила відео про Сєвєродонецьк в рамках проєкту «Хоробрі міста».

“Місто, яке в переломному чотирнадцятому пережило окупацію, відвоювало свободу та взяло на себе роль обласного центру. І не померло без Азоту, як йому пророкували. Місто, в якому переселенці з окупованого півдня Луганщини починали життя з нуля. І до якого відчули хімію та назвали новим домом.

Бої за Сєвєродонецьк тривали з початку повномасштабного вторгнення у лютому. Однак місто тримало оборону майже чотири місяці. Постійні удари російської авіації та артилерії загнали понад 400 сєверодонеччан в укриття заводу "Азот" та зруйнували понад 70% міста. В кінці червня Сєвєродонецьк вдруге потрапив під російську окупацію. Однак його жителі знають із власного досвіду, що українська армія завжди повертається за своїми людьми. Повернення ЗСУ чекають ті, хто зараз перебуває в окупації, й ті, хто мусив виїхати із Сєвєродонецька”, - написали автори відео.

 

"Хоробрі міста" — серія коротких відеороликів про українські міста, що перебувають під тимчасовою російською окупацією та героїчно чинять опір.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, команда Ukraїner створює сюжети про героїчні міста України та містян, які чинять опір окупантам.

У межах серії «Хоробрі міста» вже вийшли відео про Нову Каховку, Бердянськ, Мелітополь, Херсон, Маріуполь та Старобільськ.