Сєвєродонецького екссуддю засудили на 10 років

Сєвєродонецького екссуддю засудили на 10 років

Антикорупційний суд визнав винуватим у хабарництві колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука.

Про це повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Зазначається, що 8 листопада 2022 року, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватим колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України, та призначила йому покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Суд визнав доведеним пред’явлене обвинувачення, відповідно до якого суддя одержав неправомірну вигоду у розмірі 4 000 доларів США за ухвалення рішення у кримінальній справі, а також підробив документи, які стали підставою для скасування арешту, накладеного на майно у цій справі. Крім того, він визнаний винуватим у зберіганні бойових припасів (пістолетних патронів) без передбаченого законом дозволу.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Суддя зараз перебуває в розшуку. Після викриття він скористався своїм суддівським імунітетом і втік до рф. 2016 року Верховна Рада дозволила зняти з нього суддівську недоторканність, після чого Юхимчука оголосили у міжнародний розшук.

Суддю оголосили у розшук


Раніше повідомлялось, що трьох «посадовців» на Луганщині судитимуть за колабораціонізм.