Окупанти викрали на Луганщині людей і примушують ув’язненого воювати на боці рф

Окупанти викрали на Луганщині людей і примушують ув’язненого воювати на боці рф

До поліції надійшло три звернення громадян про те, що представники незаконних збройних формувань так званої «лнр» незаконно позбавили волі чоловіка та жінку в смт Новоайдар та мешканця Лисичанська.

Про це повідомляє обласна поліція.

Поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження громадян.

Також до поліцейських надійшла інформація про те, що представники окупаційної влади примушують чоловіка, який відбуває покарання у одному з СІЗО на тимчасово окупованій території Луганщини, воювати на боці рф. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни».

Минулої доби, 8 листопада, до поліції надійшло 37 звернень та повідомлень громадян.

Слідчі розпочали 12 кримінальних проваджень за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни», за фактом руйнування квартир та будинків, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф міста Попасна.

Зареєстровано повідомлення за фактом мародерства. У Лисичанську невідомі особи незаконно проникли до приватного домоволодіння та вкрали майно господарів.

Поліцейські зареєстрували факт незаконного заволодіння легковим автомобілем у Сєвєродонецьку. Інформація за даним фактом внесена до ЄРДР за ст. ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Минулої доби, співробітники оперативних підрозділів поліції Луганської області виявили 13 осіб, які обґрунтовано підозрюються в причетності до незаконних збройних формувань так званої «лнр».

Оперативники встановлюють місцезнаходження 3 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку окупанти вкрали з банку 18 мільйонів гривень.