На Луганщині окупанти викрадають людей

На Луганщині окупанти викрадають людей

На окупованій Луганщині все частіше фіксуються викрадання людей.

Про це повідомляє обласна поліція.

«На тимчасово непідконтрольній території області мешканці не можуть почуватися в безпеці, там панує повне беззаконня, яке вчиняють окупанти», - кажуть в поліції.

Так, у Щастинському районі військовослужбовці рф незаконно позбавили волі 52-річного чоловіка. А в Лисичанську окупанти спричинили тілесні ушкодження чоловікові, викрали його особисті речі та змусили працювати.

Також поліцейські встановили, що мешканка Сватівського району та мешканець Щастинського району, перебувають у полоні російських окупаційних військ та незаконних збройних формувань.

Протягом минулої доби, 9 листопада, до поліції надійшло 64 звернення та повідомлення громадян.

Слідчі розпочали 14 кримінальних проваджень за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни», за фактом руйнування квартир та будинків, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна та с. Комишуваха. Також пошкоджено машину та мотоцикл у с. Комишуваха.

Зареєстровано повідомлення за фактом мародерства. У Попасній невідомі особи проникли до приватного домоволодіння, звідки вкрали побутову техніку.

Поліцейські зареєстрували 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами у Сєвєродонецьку та с. Сиротине. Інформація за даними фактами внесена до ЄРДР за ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Оперативники встановлюють місцезнаходження 22 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Як повідомлялось, окупанти викрали на Луганщині людей і примушують ув’язненого воювати на боці рф.