На Луганщині окупанти під дулом автомата змушують людей будувати їхні блокпости

На Луганщині окупанти під дулом автомата змушують людей будувати їхні блокпости

В Луганській області окупанти змусили п’ятьох мешканців проводити господарські та будівельні роботи на території будівель та блокпостів.

Про це повідомляє обласна поліція.

Оперативники встановили, що представники окупаційної влади під дулом автомата змусили п’ятьох мешканців одного з окупованих міст Луганщини проводити господарські та будівельні роботи на території будівель та блокпостів окупантів.

Минулої доби, 10 листопада, до поліції області надійшло 47 звернень та повідомлень громадян.

Слідчі розпочали 21 кримінальне провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни», за фактом руйнування квартир, будинків та господарських споруд внаслідок обстрілів окупаційними військами рф міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна та с. Катеринівка.

Зареєстровано факт незаконного проникнення до житла в Гірському. В приватне домоволодіння місцевої мешканки заселились представники одного з батальйонів окупаційних військ. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла».

Також, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка». Представники незаконних збройних формувань "лнр" проникли до квартири у Попасній, звідки скоїли крадіжку побутової техніки.

Крім цього, оперативники встановили 5 осіб, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань та співпрацюють з російськими окупаційними військами.

Поліцейські встановлюють місцезнаходження та обставини зникнення 24-річного чоловіка.

Нагадаємо,на окупованій Луганщині все частіше фіксуються викрадання людей.