Луганщині та Чернігівщині передали понад 3 тисячі ноутбуків для вчителів

Луганщині та Чернігівщині передали понад 3 тисячі ноутбуків для вчителів

10 листопада за сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft, понад 3 тисячі ноутбуків передано для забезпечення роботи вчителів Луганської та Чернігівської областей.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Всього домовлено про передачу майже 39 тисяч ноутбуків для підтримки вчителів у 12 регіонах країни.

«Більшість українських шкіл працює зараз дистанційно через російське вторгнення. Тож, ноутбуки необхідні, щоб проводити уроки онлайн, нести знання попри війну – це нагальна потреба вчителів. Доки діти вчаться, а вчителі навчають, у нашої країни є майбутнє. Отже, наше завдання – робити все для того, щоб освітній процес тривав», – зазначила перша леді України Олена Зеленська.

У листопаді заплановано передати 20 тис. 981 ноутбук до Луганської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської, Житомирської, Чернігівської та Київської областей.

Ще 17 тис. 875 ноутбуків у січні – лютому 2023 року поїдуть до Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської та Харківської областей.

Обираючи регіони, донори керувалися принципом, що необхідно пропорційно покрити потреби областей, у яких великий відсоток дистанційного навчання, а також велика кількість пошкоджених і зруйнованих закладів освіти.

Як повідомлялось, 676 ноутбуків від Представництва дитячого фонду ООН та міжнародних партнерів отримали вчителі з Луганщини, які працюють на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, вчителі з Попасної не отримали ноутбуки для дистанційної роботи, які ще в червні Луганська ОВА передала іншим освітянам області.