До рф примусово депортували 14 дітей з Луганщини

До рф примусово депортували 14 дітей з Луганщини

До Ростовської області рф депортували дітей з Луганської області.

Про це повідомляє обласна поліція.

До поліції надійшли повідомлення щодо примусової депортації країною-агресором 14 дітей з території Луганської області до ростовської області рф.

Минулої доби, 11 листопада, до поліції Луганської області надійшло 43 заяви та повідомлення громадян.

Вісім повідомлень громадян внесені до ЄРДР за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни). Мешканці міст Сєвєродонецьк та Попасна внаслідок російських обстрілів залишилися без даху над головою.

В одному з тимчасово окупованих міст області представники «влади» незаконних збройних формувань так званої «лнр» спричинили тілесні ушкодження чоловіку, викрали його особисті речі та змусили працювати.

Зареєстровано два повідомлення за фактами мародерств. У містах Лисичанськ та Кремінна невідомі особи проникли до однієї з організацій та магазину відповідно, звідки вкрали офісне та спортивне обладнання, комп’ютерну техніку, господарчий інструмент та товар.

Надійшло звернення мешканки Лисичанська, яка повідомила, що невідомі озброєні особи скоїли відносно неї розбійний напад. Невідомі незаконно заволоділи 35 тис. гривень та золотими прикрасами заявниці.

До поліції звернулась 54-річна сєвєродончанка, яка стала жертвою інтернет-шахраїв. Жінка втратила 15 тис. грн.. своїх заощаджень.

Зареєстровано факт незаконного проникнення до житла в Сєвєродонецьку. В квартиру місцевої мешканки заселились представники окупаційних військ рф. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла».

Оперативники встановлюють місцезнаходження 11 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Як повідомлялось, на Луганщині окупанти під дулом автомата змушують людей будувати їхні блокпости.