Дітей-переселенців навчають відеоблогінгу

Дітей-переселенців навчають відеоблогінгу

У дитячій точці ЮНІСЕФ «Спільно» в Тернополі соціальні працівники проводять заняття з відеоблогінгу та звукозапису, щоб бодай ненадовго відволікти дітей переселенців від війни.

Про це повідомила пресслужба ЮНІСЕФ в Україні.

«Я знімаю відео для тіктоку та ютубу. В майбутньому хочу пов’язати свою діяльність із блогінгом. Ці заняття допоможуть мені краще зрозуміти, як і з якого ракурсу знімати кадри», — розповідає 12-річна Настя.

Заняття з відеоблогінгу дівчина відвідує в дитячій точці «Спільно», облаштованій у тернопільській школі №4. Відео для тіктоку Настя знімає разом із подругою Софією. Їхній блог із переважно жартівливими відео має вже понад 900 підписників.

Ці заняття у дитячій точці зазвичай відвідують близько 30 дітей різного віку. Як працювати з камерою, як начитувати текст і писати звук — про це розповідають соціальні працівники Мар’яна Пронкевич та Микола Федоруц. Основна їхня ідея — поєднати цікаве з корисними, а саме розважити учнів відеозйомкою та водночас порушити й обговорити якусь важливу тему.

Дітей-переселенців навчають відеоблогінгу

«Ми робимо все для того, щоб відволікти дітей від війни і від тих обставин, що склалися довкола них. Часто вони приходять сюди зі своїми проблемами, переживаннями, а після занять їм стає трохи легше», - розповідає Соціальна аніматорка Мар’яна Пронкевич.

Це важливо, зокрема, й тому, що простори «Спільно» відвідують багато дітей, які переїхали до Тернополя із зони бойових дій.

«До війни я пробувала знімати для тіктоку, але потім стало не до того. Можливо, тепер я повернуся до блогінгу», — розмірковує 13-річна Аліна. Дівчина родом із Енергодара. Заняття у «Спільно» допомагають їй забути про жахи обстрілів і повернутися до нормального підліткового життя.

Дитячі точки ЮНІСЕФ «Спільно» працюють у більшості обласних центрів по всій Україні. Їхня мета — допомогти дітям та їхнім батькам знизити рівень стресу, впоратися з емоційним навантаженням, а також подбати про здоров’я, безпеку та розвиток дітей під час війни.

Раніше повідомлялось, що ювенальні поліцейські та діти Луганщини долучились до національно-патріотичної акції «Ми – Українці!»