Гайдай про зраду священиків: «На жаль, серед священиків Московського патріархату це непоодинокий випадок»

Гайдай про зраду священиків: «На жаль, серед священиків Московського патріархату це непоодинокий випадок»

На Луганщині багато випадків, коли священики московського патріархату співпрацюють з окупантами.

Про в телемарафоні повідомив керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

«На жаль, серед священиків Московського патріархату це непоодинокий випадок. Таких випадків багато, що вони йдуть на співпрацю з колаборантами одразу. І навіть поки ще не були окуповані території Луганщини, то знаходили в священнослужителів повністю карти з розташуванням наших позицій, блокпостів, кількістю військовослужбовців, які там знаходяться. На жаль так», - повідомив Гайдай.

Проте він закликав не використовувати російські наративи щодо проросійської Луганщини.

«Але сказати, що ті наративи російські, що Луганщина повністю проросійська – не можна. Тому що після 24 лютого декілька наших громад виходили на мирні абсолютно мітинги. Це виходили тисячі людей, протестуючи проти окупації. Вони виходили просто з українськими прапорами. І вони б виходили надалі, просто в Білокуракіно почали по людям вже стріляти», - каже Гайдай.

Люди були поранені, потім їх почали викрадати.

На наразі деокупованих територіях теж знаходили зрадників. Там тривають стабілізаційні заходи.

«Знаходили зрадників. Їх не так, щоб прям багато, не кожний другий – так не можна казати, але все одно зрадників знаходили. Фактаж так само був», - розповів Гайдай.

За його словами, велика кількість населення виїхала.

Як повідомлялось, до 12 років ув’язнення засуджено священника УПЦ (МП), який «зливав» росіянам позиції ЗСУ в Сєвєродонецьку.