Стрюк про «активну діяльність» окупантів: «Дали якісь кошти, треба терміново показати активну діяльність або списати»

Стрюк про «активну діяльність» окупантів: «Це схоже на кінець року – дали якісь кошти, треба терміново показати активну діяльність або списати»

Керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк прокоментував видимість активної діяльності окупантів у Сєвєрожонецьку.

Про це він розповів в телемарафоні.

За його словами, у грудні в Сєвєродонецьку з’явилися ремонтники, які точково проводять ревізію дахів та систем опалення – це показові заходи, організовані під кінець бюджетного періоду.

«Різко почали якісь роботи проводити, десь якийсь дах лагодити, десь робити ревізію та ремонт в окремо взятій будівлі системи опалення. Знаєте, це схоже на кінець року – дали якісь кошти, треба терміново показати активну діяльність або списати кошти. Іншим якимось чином не можу це прокоментувати, оскільки це робиться не системно по всьому місту, а на десь якихось окремих об’єктах, які, безумовно, одразу ж демонструються по телеграм-каналам, відеосюжетам і так далі», - повідомив Стрюк.

Також він прокоментував створення пунктів обігріву в місті.

«Намагаються зробити в гуртожитку ремонт для того, щоб зібрати туди людей на обігрів. Частково вдалося, частково залишилося як просто намагання та демонстрація», - підкреслив очільник міської ВЦА.

Він наголосив, що поки що залишається можливість виїхати з міста.

«Так, залишається ця можливість. Люди виїжджають, але це за великим колом. Це через росію, країни Балтії і повернення до України з боку Європи», - каже Стрюк.

В той же час, за його словами, наразі іде просування ЗСУ на Луганщині.

«Просування потроху іде і добрі сподівання вже є в нас», - каже Стрюк.

За його словами, в місті збільшується кількість військових рф, але потім вони їдуть далі.

«Більше накопичується в Лисичанську», - додав він.

У Сєвєродонецьку залишається складна гуманітарна ситуація. Тепла немає, вода є не всюди.

З продуктами теж складна ситуація. Епізодично на деяких вулицях окупанти провели світло, вода – в декількох десятках будинків, тепла немає в жодній багатоповерхівці – котельні росіяни зруйнували.


 

Як повідомлялось, на зиму сєвєродончан розміщають у пунктах тимчасового розміщення.