Сєвєродончанка перемогла в конкурсі від поліції

Сєвєродончанка перемогла в конкурсі від поліції

Малюнок сєвєродончанки Злати серед переможців конкурсу «Я у безпеці з МВС».

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

До дня Святого Миколая Міністерство внутрішніх справ України оголосило конкурс дитячого малюнка на тему «Я у безпеці з МВС», який проходив з 1 по 16 грудня. Учасниками були діти віком до 14 років.

Оцінювалися роботи за тематичною відповідністю, творчим підходом, оригінальним рішенням у розкритті теми конкурсу. Всі малюнки, а це понад 2500 робіт, будуть передані пораненим бійцям підрозділів МВС, які сьогодні проходять лікування у реабілітаційних центрах.

У день підведення підсумків десять переможців були запрошені в Міністерство внутрішніх справ України для нагородження заохочувальними подарунками від керівництва МВС України. Однією з запрошених стала Злата Гашкова з Сєвєродонецька.

«Евакуація» - саме таку назву отримав малюнок 9 - річної Злати, доньки працівниці УКЗ ГУНП в Луганській області. Бо саме життя - найцінніше на Землі.

«Це дуже близьке і особисте. Саме працівники поліції Луганщини, колеги мами, допомагали евакуюватися моїй бабусі, прабабусі і кішці Мілі. Безмежно вдячна! І зараз разом з мамою допомагаю нашим захисникам працюючи у волонтерському центрі. Захоплююсь мужністю і стійкостю бійців України. Ми- діти, надихаємо і мотивуємо захисників, а вони в свою чергу нас, показуючи приклад незламної нації для багатьох наступних українських поколінь», - розповідає про свій малюнок Злата.

На завершення керівники МВС влаштували переможцям конкурсу огляд спецтехніки, якою користуються поліцейські, надзвичайники та нацгвардійці. Також дітей розважали ляльки-велетні, з якими на згадку могли сфотографуватися усі охочі.

Окрім малюнку Злата підготувала вірш, який передає емоції маленької дівчинки, що дали поштовх до написання малюнку й розкриває її переживання та надії у цей нелегкий час для нашої країни:

В моїй країні йде страшна війна
І тисячі людей зібрались на перонах.
З словами вдячності звертаюсь зараз я
До тих, у кого зорі на погонах.

Ви справжні, мужні доньки і сини,
Ваш захист виклика довіру.
В безпеці будуть діти, звірі й матері
Всі ті, що не залишили країну!

Ви кожен день рятуєте чиєсь життя
Евакуацією, хлібом і водою
Усім, щоб якнайшвидш забудь про укриття
І бійню з тою клятою ордою...

Хоч я маленька, та багато знаю
Про ту війну прокляту, підлу, злу.
Сітки плестиму, буду і пісні співати,
Щоб допомогу ви відчули і мою!..