На Луганщині ще четверо правоохоронців можуть бути ув'язнені за колабораціонізм

На Луганщині ще четверо правоохоронців можуть бути ув'язнені за колабораціоні́зм

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Сватівської окружних прокуратур викрито трьох колаборантів, які пішли служити ворогу в окупаційній «поліції».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Луганської області.

Слідство встановило, що після повномасштабного російського вторгнення в Україну вони перейшли на бік ворога та добровільно склали присягу на вірність народові «лнр».

Двоє фігурантів – колишні правоохоронці Луганщини, які у 2014 році звільнилися. Маючи проросійські погляди, вони без зволікань пішли на службу «поліціянтами» при окупаційній владі рф та допомогли у формуванні псевдоструктур.

Мешканець міста Хрустальний (колишній Красний Луч) обійняв посаду у так званому «Старобільському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр», а мешканець селища Мілове – у «Міловському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр».

Також до рядів незаконного «правоохоронного органу» окупантів вступила колишня держслужбовиця Сватівської міської ради. 27-річна місцева мешканка прийнята до штату «Сватівського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр».

Вони дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Наразі усім їм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Підозрюваним загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Також за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури колишньому працівнику правоохоронних органів України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

колаборант

Слідство встановило, що у вересні 2022 року 47-річний лисичанин, який раніше працював поліцейським, вступив у злочинну змову з представниками окупаційної держави. У подальшому він обійняв псевдопосаду так званого «начальника Лисичанського міського відділу внутрішніх справ мвс лнр».

На займаній «посаді» підозрюваний забезпечує роботу фейкового правоохоронного органу та дотримується нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Йому загрожує покарання у вигляді до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, викрили "міністрів днр", які депортували дітей до росії.