Після утримування в комендатурі окупантів на Луганщині помер чоловік

Після утримування в комендатурі окупантів на Луганщині помер чоловік

На Луганщині від тілесних ушкоджень окупантів помер чоловік.

Про це повідомляє обласна поліція.

До поліції надійшло повідомлення про те, що ще в листопаді поблизу одного з населених пунктів Сватівського району невідомі особи взяли в полон батька заявниці. Згодом, заявниці почали приходити повідомлення з погрозами відносно членів її родини, які залишились на тимчасово окупованій території.

Схоже повідомлення надійшло від молодої дівчини, яка повідомила, що у Лисичанську військові рф затримали її батька, якого два дні утримували у комендатурі. Після звільнення чоловік помер за місцем мешкання від отриманих тілесних ушкоджень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни».

Всього протягом минулої доби, 28 грудня, до поліції надійшло 48 повідомлень та звернень громадян.

Також надійшли повідомлення про те, що внаслідок артилерійських обстрілів окупаційними військами рф було пошкоджено офіс інтернет-провайдера у Лисичанську, а в 12 населених пунктах області було пошкоджено оптичні мережі зв’язку та телекомунікаційне обладнання цього ж інтернет-провайдера.

У Сєвєродонецьку внаслідок обстрілів окупантів була знищена квартира місцевого мешканця.

Поліцейські зареєстрували повідомлення за фактом захоплення спортивної школи в Кремінній.

Також внаслідок збройної агресії рф було захоплено готівкові кошти та цінності, які знаходились в сховищах цінностей та касах філії Луганського обласного управління одного з банків, а також готівкові кошти в банкоматах на території Луганської області.

Зареєстровано повідомлення про те, що в одному з населених пунктів Старобільського району озброєні військові рф провели обшук за місцем мешкання подружжя та забрали легковий автомобіль, 37 тисяч доларів, ручний інструменти та два мобільні телефони. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни».

У одному з населених пунктів Старобільського району невідома особа незаконно заволоділа легковим автомобілем.

Зареєстровано факт незаконного проникнення до житла у Сєвєродонецьку. Невідомі особи незаконно проникли до квартири місцевої мешканки та оселилися в ній. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла».

Зареєстровано два повідомлення за фактами мародерств. В Сєвєродонецьку військові рф проникли до квартири місцевої мешканки звідки скоїли крадіжку побутової техніки та інших речей. А в Лисичанську з різних будівель одного зникло телекомунікаційне обладнання, яке належить одному з ФОП.

Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження двох чоловіків, з якими рідні втратили зв'язок.

Як повідомлялось, депутату з Луганщини загрожує ув'язнення. В СБУ натякнули, що знають, де він.