Повідомли про підозру "віцеміністру вугілля та енергетики" "днр"

Повідомли про підозру "віцеміністру вугілля та енергетики" "днр"

СБУ повідомила про підозру «віцеміністру вугілля та енергетики «днр», який «передав» окупантам шахти на Донеччині.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного з керівників окупаційної адміністрації у тимчасово захоплених районах Донецької області.

Зловмисником є колишній високопосадовець одного з місцевих видобувних підприємств, який у 2014 році приєднався до терористичної організації «днр».

Там він входив до найближчого оточення російського терориста Стрєлкова-Гіркіна, за чиїм дорученням займався питаннями промислового видобутку вугілля та його реалізації на користь угруповань бойовиків.

На цій посаді ще до початку повномасштабного вторгнення він виконував вказівки москви щодо переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

За даними слідства, він безпосередньо сприяв передачі ворогу основних підприємств галузі, у тому числі місцевих шахт.

Крім цього, зловмисник неодноразово виступав на прокремлівських Ютуб-каналах, де публічно закликав підтримати збройну агресію рф проти України.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Наразі підозрюваний переховується на тимчасово окупованій території сходу України.

Однак співробітники СБУ знають про його місця перебування, перелік контактів і проводять комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.