Найбільше підприємств Луганщини перемістилося до центральної частини України

Найбільше підприємств Луганщини перемістилося до центральної частини України

52 суб’єкти господарювання Луганської області переміщені вглиб країни за державною програмою релокації підприємств.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Найбільша кількість підприємств Луганщини (29 або 55,8%) перемістилася до центральної частини України – Дніпропетровської (16 підприємств), Черкаської (5), Вінницької та Кіровоградської (по 3), Полтавської (2) областей.

За галузями виробництва це: важке машинобудування, хімічна та легка промисловість, а також транспортні послуги, оптово-роздрібна торгівля та сфера обслуговування.

До західної частини країни релокувалися 22 суб’єкти (42,3 %) – Хмельницької (7), Львівської (6), Закарпатської (3), Івано-Франківської та Тернопільської (по 2), Рівненської та Чернівецької областей (по 1), зайнятих у легкій промисловості, виробництві ювелірних прикрас, хлібобулочної продукції та громадському харчуванні, медичних (офтальмологія) послугах, а також спеціалізованих послуг з інженерно-технічного супроводу будівництва та реконструкції об’єктів хімічної, нафтохімічної і нафто- та газопереробної промисловості.

До півдня країни (Одеська область) перемістилося ТОВ «НВП ТЕЛСИС», яке спеціалізується на розробці та виготовленні мікропроцесорної продукції, у тому числі і для залізничного транспорту: систем регулювання електропередачі, діагностики електроустаткування, системи поїзного зв’язку, протипожежні системи тощо.

Як повідомлялось, 52 підприємства Луганщини скористалися державною програмою релокації, ще 20 подали заявки на підтримку.