На Луганщині окупанти пограбували місцевих та розмародерили підприємства

На Луганщині окупанти пограбували місцевих та розмародерили підприємства

На Луганщині зареєстровано 9 повідомлень громадян стосовно крадіжок, скоєних на території, яка тимчасово не підконтрольна українській владі.

Про це повідомляє обласна поліція.

У містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Новодружеськ невідомі особи скоїли крадіжки майна з квартир та приватних домоволодінь.

Внаслідок військової агресії, на тимчасово окупованій території Луганської області залишилось та частково знищено майно інтернет провайдера.

У Сєвєродонецьку невідомі особи з числа окупаційних військ рф незаконно заволоділи автотранспортом та мінеральними добривами підприємства, а в Лисичанську невідомі проникли до приміщення автосервісу, звідки викрали обладнання для ремонту автомобілів.

У Новодружеську невідомі особи скоїли крадіжку майна з місцевого магазину.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 185 КК України «Крадіжка».

Минулої доби до поліції Луганської області надійшло 66 звернень та повідомлень громадян. За кожним повідомленням проводиться перевірка згідно чинного законодавства.

Слідчі внесли до ЄРДР інформацію за 4 фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). У містах Попасна, Сєвєродонецьк та Кремінна, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, зруйновано квартиру та приватні будинки. Також у Сєвєродонецьку зруйноване офісне приміщення одного з товариств.

Також надійшли повідомлення про те, що внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф знищено телекомукаційне обладнання та кабельна продукція одного з підприємств на території Луганської області.

Зареєстровано сім повідомлень про те, що у містах Сєвєродонецьк (1), Лисичанськ (4), Рубіжне (1) та с. Стельмахівка (1) невідомі особи незаконно заволоділи легковими автомобілями. За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Поліцейських виявили 15 громадян, які співпрацюють з окупаційною владою та військами рф.

Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження 25 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Як повідомлялось, у Сєвєродонецьку окупанти заселили пограбовану квартиру.