ЗСУ продовжують наступальні дії під Сватовим

ЗСУ продовжують наступальні дії під Сватовим

7 січня українські війська продовжили наступальні дії під Сватовим. У Генштабі України заявили, що російські війська на північний захід від Сватового на куп’янському напрямку намагаються покращити тактичні позиції, а українські війська відбили атаку поблизу Стельмахівки (15 км на північний захід від Сватового).

Про це йдеться в аналітичному звіті Американського Інституту вивчення війни. 

У міністерстві оборони росії стверджують, що українські війська намагалися контрударити в напрямку Синьківки (45 км на північний захід від Сватового). Російський блогер розповідав, що російські війська намагалися наступати на Стельмахківку та Новоселівське (13 км на північний захід від Сватового).

Український центр спротиву повідомляє, що російський інженерно-саперний підрозділ прибув до Сватового, щоб розглянути варіанти можливого підриву дамби сусіднього водосховища, щоб уповільнити українське просування в районі Сватового.

На кадрах, опублікованих російським ЗМІ РИА Новости, видно бойову броньовану машину БМПТ в районі Сватового, укомплектовану особовим складом, начебто в нашивках 3-го армійського корпусу.

Також 7 січня українські війська продовжили наступ у районі Кремінної. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська намагалися атакувати біля Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної), Діброви (5 км на південний захід від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної). Російські ЗМІ зазначають, що російські війська атакують Макіївку, а Макіївка та околиці є «сірою зоною». Російське міноборони повідомило, що українські штурмові групи діють у районі Серебрянського лісу на південний захід від Кремінної.

ЗСУ продовжують наступальні дії під Сватовим

Раніше повідомлялось, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки, Макіївки і Білогорівки.