Судитимуть заступницю "голови адміністрації" з Луганщини

Судитимуть заступницю "голови адміністрації" з Луганщини

Судитимуть заступницю голови окупаційної «адміністрації Новоайдарського району».

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Служба безпеки України продовжує документувати колабораційну діяльність чиновників, які посіли керівні посади в окупаційних адміністраціях на Луганщині й допомагають російським загарбникам утверджувати на місцях свою «владу».

Зокрема, слідчі СБУ звершили досудове розслідування щодо колишньої посадовиці Луганської облдержадміністрації.

Доведено, що після окупації селища Новоайдар ексчиновиця добровільно погодилася обійняти керівну посаду у створеному окупантами незаконному органі влади – так зв. «адміністрації Новоайдарського району лнр».

Жінку призначено «заступником голови» окупаційної адміністрації.

Наразі під наглядом російських загарбників вона виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, сприяє підпорядкуванню підприємств та установ тимчасово окупованої Новоайдарщини окупаційній владі рф.

Обвинувальні матеріали завершеного кримінального провадження за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України скеровано до Тернівського міського суду Дніпропетровської області.

Досудове розслідування здійснював слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Пособниці ворога загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що повідомлено про підозру керівникам окупаційних «прокуратур Стаханова та Станично-Луганського району», які вісім років підтримують агресора.