На деокупованій території Луганщини надаватимуть адмінпослуги

На деокупованый територъ Луганщини надаватимуть адмінпослуги

Сєвєродонецька громада отримала мобільний офіс для надання адмінпослуг на деокупованих територіях.

Про це повідомила Сєвєродонецька ВЦА.

Комплект портативної техніки «Мобільний офіс» вручено координатором з цифровізації регіонів EGAP для надання адмінпослуг на деокупованих територіях громади.

«Мобільний офіс» - це портативне робоче місце, яке обладнано ноутбуком, портативним сканером і бездротовим принтером, приладами для зчитування та для доступу до Інтернету, всім необхідним ліцензійним програмним забезпеченням, бездротовою камерою та power bank (який має автономність до 8 годин) тощо.

Перевагами автоматизованого робочого місця «Мобільний офіс» є компактний розмір, невелика вага (до 7 кг) і потужне обладнання, що дозволяє надавати послуги без під’єднання до електромережі, працювати на невеликій площі у будь-якому куточку України (де є мобільне покриття). Обладнання всередині кейсу розташоване таким чином, що адміністратор може працювати, не виймаючи все наявне з кейсу.

Передача мобільного офісу відбулась у рамках міжнародної співпраці Луганської обласної державної адміністрації з Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Мінцифрою та Фондом Innovabridge протягом 2015-2023 років.

Раніше повідомлялось, що психологи надали допомогу переселенцям з Луганщини в Дніпрі.