10 років ув’язнення "світить" чиновниці зі Старобільська, яка співпрацює з окупантами

10 років ув’язнення "світить"  чиновниці зі Старобільська, яка співпрацює з окупантами

Служба безпеки України завершила досудове розслідування і скерувала до суду матеріали кримінального провадження стосовно колишньої чиновниці Старобільської РДА, яка пішла на колаборацію з ворогом.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Задокументували, що колишня заступниця начальника відділу соціально-економічного розвитку територій райдержадміністрації за власним бажанням приєдналася до окупаційної адміністрації РФ та була призначена на посаду начальника т.зв. «відділу землекористування, архітектури та містобудування адміністрації Старобільсьского району лнр».

Пособниця агресора працює у незаконному органі влади, створеному на Луганщині, утверджуючи окупаційні «порядки» у сфері земельних відносин.

Одночасно вона допомагає росіянам імітувати хоч якусь громадянську активність серед населення окупованої території. Вона очолює створену при окупаційній аміністрації філію фіктивного «Союза женщин Донбасса».

Правопорушниці повідомили про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальні матеріали перебувають на розгляді у Синельниківському міськрайонному суді Дніпропетровської області.

Колаборантці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури. 

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру двом бойовикам окупаційних військ, які обстрілювали позиції українських військових та населені пункти Луганщини з 2016 року.