Жителі Луганщини отримали понад мільйон гривень лікарняних з початку року

Жителі Луганщини отримали понад мільйон гривень лікарняних з початку року

Із початку року 1,2 мільйона гривень спрямовано жителям Луганщини на оплату лікарняних, 31,7 мільйон - на соціальні страхові виплати загалом.

Про це повідомила Луганська ОВА. 

Із 1 січня 2023 року фінансування страхових виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснює Пенсійний фонд України, який відтепер є єдиним уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Тож, станом на 26 січня Пенсійний фонд профінансував соціальні страхові виплати за січень 2023 року по Луганській області на загальну суму 31,7 млн гривень, з яких на виплату допомоги по тимчасовій втраті працездатності (лікарняних) – 1,2 млн гривень.

Пенсійний фонд успішно запровадив цифровізацію послуг у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, а відтепер такий механізм застосовано і до виплат із соціального страхування. Це, зокрема, дозволило скоротити термін обробки документів, що є підставою для призначення страхових виплат, та пришвидшити перерахування коштів на рахунок роботодавця з десяти до трьох днів.

Цифровізація також сприяє уникненню помилок як на етапі формування електронного листка непрацездатності лікарем, так і при поданні роботодавцями заяви-розрахунку на фінансування. Система автоматично здійснює перевірку введеної інформації, що зменшує ризики та полегшує контроль за використанням страхових коштів. 

Раніше повідомлялось, що Європейський суд з прав людини визнав, що росія захопила Луганщину в 2014.