Окупанти заборонили представникам Червоного Хреста в'їзд до самопроголошеної «лнр»

Окупанти заборонили представникам Червоного Хреста в'їзд до самопроголошеної «лнр»

Окупанти заборонили представникам Червоного Хреста в'їзд до самопроголошеної «лнр»

Про це повідомила Луганська ОВА.

Так звана «міжвідомча комісія з питань акредитації іноземних некомерційних, міжнародних організацій та гуманітарних місій у лнр» відмовила в акредитації на наступні півроку п'ятьом співробітникам Луганського офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Крім того, ООН та МКЧХ стали єдиними міжнародними гуманітарними організаціями, які отримали акредитації в псевдореспубліці.

Діяльність інших заборонили, оскільки при перевірці «комісією з акредитації спільно з представниками міністерства держбезпеки в їхній роботі виявлено суттєві порушення».  

"Зайві очі загарбникам не потрібні. До прикладу, під час прихованої мобілізації. Усі бюджетні установи вже отримали наказ надати списки працівників, в яких є бронь. Справи цих кандидатів розглядатимуться спеціальними комісіями, яка вирішуватиме, кого з них призвати до так званої народної міліції", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що на захоплених у 2022 році територіях окупанти вирішили провести облік чоловічого населення віком від 18 до 50 років та окремо до 60 років – для тих, хто проходив службу у збройних формуваннях та мають офіцерське звання.

Особливу увагу окупанти приділяють працівникам місцевих комунальних служб та лісничих господарств. 

Раніше повідомлялось, що Луганський протезний завод завдяки пораненим окупантам збільшив виробництво.