Сєвєродончанин став членом Спілки Фотохудожників України та працює над новими фотопроєктами

Сєвєродончанин став членом Спілки Фотохудожників України та працює над новими фотопроєктами

Сєвєродонецький фотограф Олександр Плаксін став членом Національної Спілки Фотохудожників України.

Про це він розповів «Сєвєродонецьк онлайн».

«Для мене це певний іспит, який я склав. Не дарма працював стільки років, не дарма щось робив. Це перше велике досягнення для мене, скажімо так», - розповів він.

Фотограф сподівається, що це допоможе у подальшому творчому шляху.

«Є ідеї для деяких проєктів, пов’язаних з переселенцями, у майбутньому. Це може теж вплинути. Що ти не просто фрілансер-фотограф, а що ти у Спілці. Зараз багато знайомих фотографів звернулися за порадою, як це зробити. Багато хто не задумувався про це раніше», - каже Олександр.

Багато фотопроєктів, сподівається Плаксін, буде після Перемоги.

Наразі він разом з волонтеркою Ольгою Жидковою створили фотопроєкт «Зігрій долоні ЗСУ». За допомогою фотосесій вони збирають кошти на грілки для українських військовослужбовців.

фото

Також у планах ще один фотопроєкт.

«Він не стільки про переселенців, скільки про людей похилого віку, яких вивозили. Це й паліативні люди, і поодинокі, і ті, хто загубив родину. Вони зараз знаходяться в Івано-Франківську та області у шелтерах для літніх людей. Це буде такий банк про літніх людей. Вони постраждали від війни, їх вивезли від небезпеки. Частина людей померла, про них навіть немає згадки. А ми хочемо, щоб цих людей запам’ятали», - розповів Олександр Плаксін.

Нагадаємо, фотограф з Сєвєродонецька Олександр Плаксін переміг в п’ятому міжнародному конкурсі театральної фотографії «Театр в фотоб’єктиві 2022».