Трьом зрадникам-правоохоронцям загрожує довічне, а «начальнику відділу культури» та головному лікарю – по 10 років тюрми

Трьом зрадникам-правоохоронцям загрожує довічне, а «начальнику відділу культури» та головному лікарю – по 10 років тюрми

Двом поліцейським та судовому охоронцю з Луганщини повідомили про підозру у держзраді, а медика та робітника культури звинувачують у колабораціонізмі.

Про це повідомляє прессдужба Луганської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом правоохоронцям у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, в умовах воєнного стану вони зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів на захопленій російською федерацією території Луганщини.

Інспектор Старобільського районного управління поліції та командир відділення Служби судової охорони у Луганській області працевлаштувалися до так званого «Марківського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Ще одна підозрювана – інспектор Старобільського районного управління поліції – перекваліфікувалася та після проходження співбесіди обійняла посаду в окупаційній «прокуратурі Міловського району лнр».

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантів у розшук та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Їм загрожує покарання – 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Також прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів селища Марківка, яким інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

прокуратура

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення рф в Україну вони підтримали окупаційний режим держави-агресора та почали співпрацювати з ворогом.
У червні 2022 року обвинувачені очолили незаконні «держструктури лнр» на тимчасово окупованій території Старобільщини.

Один з них – колишній завідувач селищного будинку культури. 44-річний чоловік погодився обійняти посаду «начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Марківського району лнр».

Також на співпрацю з окупантами погодилася 60-річна колишня в.о. директора центру первинної медико-санітарної допомоги у Марківці. Її призначено «головним лікарем Марківської центральної районної багатопрофільної лікарні», що підпорядковується так званому «мінохорони здоров’я лнр».

«Керівники» організовують та забезпечують роботу установ при окупаційній владі рф.

Обвинувачені перебуватимуть у розшуку до моменту затримання. Їм суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а на майно наклав арешт.

Відповідно до санкції статті псевдопосадовцям загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Справи розглядатимуться у Покровському районному суді Дніпропетровської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, директору «Луганской железной дороги» "світить" 15 років тюрми.