"Керівництво рф постане перед дилемою, натупати на Вугледар чи обороняти Кремінну", - британська розвідка

"Керівництво рф постане перед ділемою, натупати на Вугледар чи обороняти Кремінну", - британська розвідка

Військове керівництво рф повстало перед дилемою: почати ще один штурм Вугледара чи підтримати бої далі в районі Бахмута та Кремінної.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони британії. 

У своєму аналізі розвідка зауважила, що донедавна російське командування розглядало атаку у районі Вугледара, як ключовий спосіб досягнення оперативно значущого прориву на лінії фронту в Україні.

Але тепер ухвалення рішення ускладнилось тим, що взимку в районі Вугледара провалилося кілька штурмів російських окупантів.

Крім того, у розвідці проаналізували, про що говорить візит міністра оборони рф Сергія Шойгу на окуповані частини Україн. На думку аналітиків, він став відповіддю на поїздку ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина на передову.

Британська розвідка у своєму аналізі зазначила, що між ПВК "Вагнер" і міноборони рф є суперечка, тому Шойгу чутливий до порівняння з Пригожиним. У розвідці звернули увагу на те, що єдиним російським польовим командиром, який потрапив на відео з Шойгу, став генерал-полковник Рустам Мурадов, відповідальний за район Вугледару.

"Керівництво рф постане перед ділемою, натупати на Вугледар чи обороняти Кремінну", - британська розвідка

Нагадаємо, окупанти на Луганщині створюють модульні шпиталі.