Окупанти визначили кордони Сєвєродонецької агломерації

Окупанти визначили кордони Сєвєродонецької агломерації

Єдиний інститут просторового планування рф розробив майстер-план Сєвєродонецької агломерації.

Про це повідомляють змі окупантів.

На ньому видно Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубієжне та Кремінну.

Керівник групи майстерні регіонально-територіального розвитку № 2 Єгор Шахпендерян розповів про фактори, що визначили межі агломерації.

«Кордони Сєвєродонецької агломерації дозволяють визначити територію, об'єднану виробничими, транспортними, господарськими та соціально-економічними зв'язками. Це дозволить сформувати єдину містобудівну політику для групи муніципальних утворень, а також оптимізувати адміністративне управління та бюджетне планування реалізації запропонованих заходів», – наголосив Єгор Шахпендерян.

На самому складі він зупинятися не став. Проте, якщо придивитися на нову версію, то можна недорахуватися територій.

Як відомо, Сєвєродонецько-Лисичанська агломерація складається з міст-ядер Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного та приміської зони тяжіння з низки містечок і селищ. Майже повністю співпадає з Сєвєродонецьким районом. Має складну структуру та включає близько 47 населених пунктів, у тому числі 8 міст, 10 селищ міського типу.

Сєвєродонецька агломерація

 

У коментарі «Сєвєродонецьк онлайн» голова військової адміністрації Сєверодонецького району Роман Власенко назвав визначені окупантами кордони Сєвєродонецької агломерації популізмом.

Нагадаємо, до якої агломерації належить Сєверодонецьк - можна прочитати тут