Сєвєродончани можуть безкоштовно отримати послугу реабілітації дітей з інвалідністю – куди звертатися

Сєвєродончани можуть безкоштовно отримати послугу реабілітації дітей з інвалідністю – куди звертатися

Кабмін прийняв постанову, згідно з якою держава відшкодовуватиме вартість послуг реабілітації дітей з інвалідністю. Сєвєродончани можуть звертатися за такою допомогою до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

Про це повідомляє Сєвєродонецька МВА.

Реабілітаційну установу, у якій дитина проходитиме реабілітацію, обирає один із батьків чи законний представник дитини з інвалідністю. З їхнім переліком можна ознайомитися на офіційних веб-сайтах Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Послуги з реабілітації надаються безоплатно в межах граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини, визначаються за ступенем обмеження життєдіяльності й не можуть перевищувати:

  • для дітей з І та ІІ ступенем обмеження – 16 тис. грн;
  • для дітей з ІІІ ступенем обмеження – 25 тис. грн.

Для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один із батьків дитини з інвалідністю чи її законний представник надсилає скановану заяву до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військової адміністрації за електронною адресою: uszn919@ukr.net.

До заяви обов’язково додаються скановані копії документів, завірені належним чином (має бути дата, підпис, прізвище та ініціали з відміткою «Згідно з оригіналом»):

  • паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;
  • довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків дитини з інвалідністю, одного з її батьків (законного представника);
  • довідки внутрішньо переміщеної особи дитини з інвалідністю, одного з її батьків (законного представника);
  • свідоцтва про народження дитини з інвалідністю або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю, виданої лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою № 027/о, затвердженою МОЗ.

Реєстрація заяв, а також визначення черговості надання реабілітаційних послуг проводиться в порядку надходження заяв.

Нагадаємо, у Мукачеві розпочав роботу Центр допомоги врятованим, що надає комплексну соціально-психологічну підтримку людям, постраждалим внаслідок війни, зокрема, внутрішньо переміщеним особам.