Датчани та харків’яни допоможуть Сєвєродонецьку з відбудовою

Датчани та харків’яни допоможуть Сєвєродонецьку з відбудовою

Сєвєродонецька міська військова адміністрація уклала Меморандум про співробітництво з ТОВ «Котлотурбопром» та датською компанією Verdo Energy Systems A/S.

Про це повідомляє Сєвєродонецька МВА.

“Підписання меморандуму викликано необхідністю будівництва на території громади сучасної теплоцентралі, що використовує в якості палива тверді побутові відходи. Будівництво такого джерела енергії здатне повністю забезпечити електро- та теплоенергією потреби не тільки побутових споживачів всіх населених пунктів Сєвєродонецької громади, але й промисловості та інших сфер господарювання”, – зазначили в адміністрації.

Довідково: Verdo Energy Systems A/S є однією із провідних європейських компаній, що спеціалізується на процесах переробки стійкої сертифікованої біомаси для промисловості та теплоцентралей, виробництві енергетичних установок та устаткування. Основний бізнес компанії орієнтований на будівництво та розвиток критично важливої інфраструктури, що базується на інноваційних технологіях майбутнього. Також вона є найбільшим постачальником у Данії з експлуатації та обслуговування вуличного освітлення.

Харківське товариство з обмеженою відповідальністю «Котлотурбопром» вже багато років працює на енергетичному ринку України, країн ближнього і далекого закордоння. Основним напрямком діяльності ТОВ «Котлотурбопром» є: проєктування, переведення на непроєктні види палива існуючих енергоблоків, будівництво нових енергетичних потужностей, комплексна модернізація зі збільшенням потужності й реконструкція котлотурбінного обладнання і трубопроводів ТЕС, а також виготовлення і постачання запасних частин енергетичного обладнання ТЕС і ТЕЦ промислових підприємств.

Це вже третій меморандум підписаний сєвєродонецькою владою щодо відбудови критичної інфраструктури громади.

Нагадаємо, раніше Сєвєродонецька міська військова адміністрація уклала меморандум про співробітництво з німецькою компанією WTA UNISOL GmbH, що спеціалізується на очищенні питної води та стоків на основі сучасних інноваційних технологій.

Також Сєвєродонецька МВА домовилась з італійською компанією Seingim Global Service S.r.l. про співробітництво. Італійці допоможуть відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації.