Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" другої половини липня

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" другої половини липня

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Наративи: кити, на яких тримається російська пропаганда

Руйнуємо наративи рф: Протягом повномасштабного вторгнення росія продовжує впливати на політичну та громадську думку в Україні та інших державах. Робить це за допомогою поширення дезінформації, пропаганди та просування певних наративів. Ці медіаінструменти доволі дієві, тож "Сєвєродонецьк онлайн" продовжує аналізувати засоби ворожих маніпуляцій країни-агресорки.

Валерій Негматов про російсько – радянські міфи про Луганщину XX століття

Руйнуємо наративи рф: Сєвєродонецький історик Валерій Негматов розвінчує російсько – радянські міфи про Луганщину. Сьогодні мова піде про події XX століття.
У рубриці "Не вір у це" ми боремося з фейками та проросійськими наративами. Адже повномасштабне вторгнення росії в Україну викликало нову потужну хвилю дезінформації та пропаганди з боку країни-агресорки. Останні роки темі медіаграмотності та безпеки стали приділяти більше уваги, але ворог постійно застосовує нові засоби для дестабілізації українського суспільства: грає на болючих темах мовного питання, недовіри до влади, вимушеної еміграції тощо. Тож редакція вирішила детально розібратися у причинах та наслідках такої політики рф. Ми впевнені, що ці знання дозволять краще протистояти ворожим вкидам.

Як сєвєродончанка створює їстівні подарунки у Дніпрі

Наші люди: Сєвєродончанка Олена Кравець вже понад чотири роки дарує людям приємні емоції, виготовляючи на замовлення їстівні подарунки. Спочатку фуд-флористика була лише захопленням у вільний від роботи час, але згодом ця діяльність стала основним джерелом доходу жінки. Олена Кравець розповіла «Сєвєродонецьк онлайн» про свій старт та розвиток в професії фуд-флориста, про виїзд з рідного міста та повернення до повноцінного життя після початку повномасштабного вторгнення, відновлення свого хобі, а також про улюблені та рутинні етапи у підготовці композицій.

«Східний» про полоненого «Мюнхена»: «Залишається тільки уявляти все те, що він побачив на власні очі й через що пройшов»

Допомога: Понад рік військовий з Донбасу «Мюнхен» знаходиться у ворожому полоні. Його побратими просять про розголос і сподіваються публічно вплинути на ситуацію.
Про це «Сєвєродонецьк онлайн» повідомив військовий «Східний».
За словами «Східного», Саша «Мюнхен» – звичайний молодий хлопець із невеликого провінційного міста Донбасу, що було двічі окуповане. До ультрас-руху він приєднався за кілька років до початку війни з Росією (до 2014-го року). Після окупації його рідного міста був вимушений покинути його, незабаром вирішивши приєднатися до полку «Азов» і захищати Україну зі зброєю в руках. В «Азові» він став медиком і нову фазу війни зустрів саме в цій ролі в Маріуполі.