«Східний» про полоненого «Мюнхена»: «Залишається тільки уявляти все те, що він побачив на власні очі й через що пройшов»

 «Східний» про полоненого військового «Мюнхена»: «Залишається тільки уявляти все те, що він побачив на власні очі й через що пройшов»

Понад рік військовий з Донбасу «Мюнхен» знаходиться у ворожому полоні. Його побратими просять про розголос і сподіваються публічно вплинути на ситуацію.

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» повідомив військовий «Східний».

За словами «Східного», Саша «Мюнхен» – звичайний молодий хлопець із невеликого провінційного міста Донбасу, що було двічі окуповане. До ультрас-руху він приєднався за кілька років до початку війни з Росією (до 2014-го року). Після окупації його рідного міста був вимушений покинути його, незабаром вирішивши приєднатися до полку «Азов» і захищати Україну зі зброєю в руках. В «Азові» він став медиком і нову фазу війни зустрів саме в цій ролі в Маріуполі.

"Мюнхен"

«Мюнхен»

«З Маріуполя на зв'язок він виходив кілька разів, у перші дні ділився враженнями від авіаудару, не втрачав духу та стійкості при цьому. Пізніше виходив на зв'язок вже з «Азовсталі», він все розумів, деблокада практично неможлива в даному випадку. Він був готовим до всього. Залишається тільки уявляти все те, що він побачив на власні очі й через що пройшов. Пізніше був вихід у полон. Він, як і всі азовці, потрапив до Оленівки, проте слідом його відправили до СІЗО Донецька, як «особливо небезпечного», адже дісталися його прописки на окупованій частині Донбасу. До нього додому в рідному місті прийшли з обшуком і знайшли квиток на матч футбольного клубу "Шахтар", а причетність до ультрас-руху "Шахтаря" відразу ж стала обтяжливою обставиною», - ділиться «Східний».

«Мюнхен»

«Мюнхен»

У полоні хлопець знаходиться понад рік. До цього його близькі та друзі мовчали, бо боялися нашкодити обміну.

«Ми (ультрас донецького Шахтаря) довгий час мовчали, боячись нашкодити обміну, але йшли дні, тижні, місяці… Ситуація ніяк не змінюється, ми не знаємо розташування нашого друга та не знаємо, що його чекає попереду. Було прийнято колективне рішення розповісти громадськості про одного з 5 наших героїв, які потрапили в полон до росіян після «Азовсталі». Це неправильно, що про багатьох інших хлопців у полоні відомо всій країні, а деяких ніби й зовсім немає. Ми сподіваємося публічно вплинути на ситуацію, зберегти нашого друга від найгірших наслідків і показати йому, країні, ворогові – Саша «Мюнхен» не забутий. Його чекають удома, ним пишаються і вірять у якнайшвидше звільнення. Адже жоден захисник України не повинен залишитися без волі, в руках у ворога, який посягнув на наші землі. Сашко бився за Україну та свій рідний український Донбас, як і багато хто з нас», - вважає військовий. 

"Мюнхен"

«Мюнхен»

«Його історія показовий приклад: Донбас – Україна. Був, є, буде, завдяки таким, як Сашко та багато інших мешканців Донбасу, що не зрадили свою Батьківщину», - впевнений «Східний».

 "Мюнхен" 

 
 «Мюнхен» 

Нагадаємо, раінше «Східний» розповів про те, чим може загрожувати використання мобільного інтернету на окупованій території, як краще зв’язуватися та чи пов’язане це з контрнаступом.

Історію «Східного» читайте на «Сєвєродонецьк онлайн»