Курси, тренінги, допомога в навчанні: для луганчан у Дніпрі створили мультифункціональний коворкінг

Курси, тренінги, допомога в навчанні: для луганчан у Дніпрі діє мультифункціональний коворкінг

На базі шелтеру переселенців Луганщини в Дніпрі відкрили мультифункціональну коворкінг-зону.

Про це повідомляє Луганська ОВА. 

«Coworking Space» вдалося створити завдяки співпраці з EGAP Фондом «Східна Європа» та ГО «Світло культури».

Простір обладнаний дев’ятьма ноутбуками, графічними планшетами, інноваційною ЗD лабораторією з робототехнікою та офісною технікою.

Коворкінг стане креативним майданчиком для спілкування та об‘єднання луганчан: тут проходитимуть освітні заходи, тренінги та інші активності.

«Ми живемо в еру цифровізації, тому цей простір наші ВПО можуть використовувати для розвитку професійних навичок та творчості», - зауважив на відкритті очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Зокрема, на базі майданчика діти зможуть підвищувати рівень комп’ютерної та цифрової грамотності: вивчати базові комп’ютерні програми, вдосконалювати навички з друку тексту, отримувати допомогу в навчанні.

Крім того, діти та дорослі з числа внутрішньо переміщених осіб навчатимуться комп’ютерній грамотності. Курси розраховані на три вікові категорії: від 3 до 6 років; від 7 до 18 років, від 50 до 70 років.

«Це вже другий такий простір, сподіваємось, що подібні простори скоро буде реалізовано і на рідній Луганщині», - додали в ЛОВА.

Шелтер переселенців Луганської області, де одночасно можуть проживати понад 200 осіб, діє із травня 2022 року. Він знаходиться у Дніпрі за адресою пров. Ялицевий, 5.

Нагадаємо, у Чернівцях відкрили Ресурсний центр для молоді Луганщини.