Міністр фінансів Німеччини назвав повернення до Києва "зворушливим моментом": CNN розкрив мету візиту

Міністр фінансів Німеччини назвав повернення до Києва "зворушливим моментом"

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер сьогодні, 14 серпня, перебуває з робочим візитом у Києві. Він заявив, що співпрацюватиме зі своїм українським колегою для підтримки економіки України.

Про це повідомляє CNN.

Ліндер прибув до Києва поїздом, це його перша поїздка в Україну з початку війни. Він сказав, що це був "особливий і зворушливий момент" - повернутися до Києва.

"Востаннє я був тут на початку 2020 року і познайомився з країною, яка обрала демократію та ринкову економіку", — сказав Ліндер, додавши, що він "як будь-коли переконаний, що через це росія напала на Україну".

"На карту поставлено майбутнє європейського порядку миру та свободи", — додав він.

Лінднер заявив, що зустрінеться зі своїм українським колегою Сергієм Марченком, щоб надати "конкретну підтримку". Лінднер пояснив, що Федеральне міністерство фінансів Німеччини хоче допомогти міністерству фінансів України та зробити країну більш привабливою для прямих іноземних інвестицій.

За словами Лінднера, Німеччина вже надала Україні близько 1,5 мільярда євро (1,64 мільярда доларів) допомоги з початку війни. У липні 2022 року Німеччина та інші кредитори також оголосили, що дадуть Україні відстрочку у виплаті боргів.

Нагадаємо, в уряді і парламенті ФРН досі немає одностайного рішення щодо відправки далекобійних ракет Taurus Україні. Німецькі ЗМІ пишуть, що переговори тривають, але уряд ФРН поки блокує ухвалення рішення.