Велика Британія купила для України системи CORTEX Typhon, які знищують "шахеди"

Велика Британія купила для України системи CORTEX Typhon, які знищують "шахеди"

Три контракти на поставку в Україну засобів протиповітряної оборони на суму понад 90 мільйонів фунтів стерлінгів ($114 млн.) підписало міноборони Великої Британії від імені Міжнародного фонду для України.

Про це повідомляється на сайті уряду Сполученого Королівства.

Угоди передбачають поставку безпілотних авіаційних систем (UAS) з норвезькою оборонною компанією Kongsberg, а також забезпечення додаткових можливостей ППО.

"Контракт із Kongsberg передбачатиме закупівлю систем протидії безпілотникам CORTEX Typhon для виявлення, відстеження, знищення або виведення з ладу БПЛА. Їх можна встановлювати на транспортних засобах", - йдеться у повідомленні.

Британське оборонне відомство зазначає, що система CORTEX Typhon розроблена для роботи лише двома користувачами, її можна швидко розгортати та переміщувати для максимальної ефективності роботи.

"Система може працювати окремо або як частина інтегрованої мережі та використовуватиме складний набір датчиків, камер, радарів та електронного обладнання спостереження, щоб дозволити їй фізично знищувати або виводити з ладу дрони", - йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Бен Воллес додав, що "ці системи протиповітряної оборони мають можливості та гнучкість для швидкого розгортання для захисту цивільного населення та інфраструктури України або для використання на лінії фронту".

Нагадаємо, 14 серпня пресслужба норвезької компанії Kongsberg повідомила, що надасть Україні системи боротьби з ворожими безпілотниками.

Читайте також: США схвалили відправку в Україну F-16 з Данії та Нідерландів, — Reuters