"Міць України була б стерта за кілька днів, якби ЗСУ слухали США", — американський ексофіцер

"Міць України була б стерта за кілька днів, якби ЗСУ слухали США", - американський ексофіцер

Ексофіцер військового флоту Сета Кропсі вважає, що якби командування ЗСУ слухало поради американців, які транслювали ЗМІ, то міць України була б стерта за кілька днів.

Про це йдеться у його закритій статті для The Wall Street Journal, яку цитує IPress.

Кропсі розкритикував думку низки американських військових, згідно з якою українці мають сконцентрувати свої зусилля на одному ключовому місті на Запорізькому напрямку. Він зазначив, що вважає нинішню українську стратегію виснаження ворога і розтягування російських військ по всій лінії фронту виправданою.

"Якби українське командування дослухалося до порад американців, які транслювалися через відомі ЗМІ, то ЗС рф змогли б зосередити свої сили для оборони, унаслідок чого бойова міць України "була б стерта за кілька днів", - пише Кропсі.

"Якщо Київ хоче домогтися успіху, Вашингтону необхідно постачати йому критично важливу зброю і матеріали, а не "безкоштовні військові оцінки", —  зазначив він.

Нагадаємо, 25 серпня The Wall Street Jornal писав, що американські військові офіційні особи закликають українців повернутися до загальноозброєної підготовки, яку вони отримали на базах союзників у Європі, зосередивши свої сили, щоб спробувати прорвати оборону росії та просунутися до Азовського моря.

Видання стверджує, що останніми тижнями українське командування внесло деякі корективи, але обидві сторони все ще сперечаються щодо того, як змінити ситуацію на росіян за обмежений час до настання зими.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що рекомендує усім критикам контрнаступу ЗСУ "замовкнути, приїхати в Україну і спробувати самостійно звільнити один квадратний сантиметр".