Україна потребує від США до $14 млрд на 2024 рік, чи нададуть фінансування — невідомо, — Bloomberg

Україна потребує від США до $14 млрд на 2024 рік, чи нададуть фінансування — невідомо,  — Bloomberg

Наступного року Україна потребує від США фінансової допомоги від 12 до 14 мільярдів доларів, оскільки бюджетні витрати залишаються високими на тлі триваючого вторгнення росії.

Про це пише Bloomberg.

"Переговорів поки немає, є багато невизначеностей, і ми не маємо впевненості, що це гарантовано", - заявив міністр фінансів Сергій Марченко. Україна також сподівається отримати від США $3,3 млрд до кінця року.

Цього року Україна отримала майже 10 мільярдів доларів фінансової допомоги від США, щоб покрити дефіцит бюджету, і Київ очікує, що наступного року її потреби не зменшаться, оскільки українські війська повільно просуваються у своєму контрнаступі.

У той час як президент Джо Байден запросив 24 мільярди доларів екстрених коштів для вирішення проблеми війни в Україні, наступний транш допомоги США Україні стикається з політичними проблемами, оскільки США наближаються до виборчого циклу.

Новий міністр оборони України Рустем Умєров минулого тижня заявив, що збирається попросити Кабмін збільшити витрати на оборону додатково на 251 мільярд гривень (6,8 мільярда доларів) цього року, оскільки військові витрати збільшуються щодня.

За словами Марченка, уряд розгляне запит Умерова на найближчому засіданні. "Я не впевнений, що ми можемо покрити всі потреби", - сказав Умєров.

Нагадаємо, десятки конгресменів із Палати представників Республіканської партії закликають припинити американську підтримку України на наступний рік попри те, що це фінансування створило великі економічні можливості для низки міст США, де будують воєнні заводи.