Кім Чен Ин висловив підтримку війні рф в Україні і побажав росії "перемогти сили зла"

Кім Чен Ин висловив підтримку війні рф в Україні і побажав росії "перемогти сили зла"

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин висловив рішучу підтримку війні рф проти України, сказавши володимиру путіну, що "росія вийде переможцем у боротьбі за покарання сил зла".

Про це пише CNN.

Перед тостом на державній вечері з путіним Кім сказав, що він "упевнений, що російський народ і його військові вийдуть переможцями в боротьбі за покарання злих сил, які амбітно прагнуть до гегемонії та експансії".

Він не назвав Україну, але послався на "військову операцію" росії, термін, який Москва використовує для опису свого незаконного вторгнення в Україну.

Кім Чен Ин сказав, що "російські військові та їхній народ успадкують блискучу традицію перемоги" і продемонструють свою репутацію на передовій "військової операції". 

Напередодні Кім Чен Ин відвідав космодром "Східний" разом з Путіним, якого запитали, чи не планує він допомогти КНДР у космічній галузі, на що той відповів: "Заради цього ми тут і зібралися".

Нагадаємо, 13 вересня російський диктатор володимир путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрілися у Владивостоці і провели закриті переговори тривалістю у понад годину. Розмова між ними йшла "про взаємодію в чутливих сферах, таких як військова взаємодія".

5 вересня американські чиновники попереджали, що Кім Чен Ин планує відвідати росію, щоб зустрітися з путіним і обговорити можливість постачання рф додаткової зброї для її війни в Україні та іншої військової співпраці.

За даними США, в обмін на зброю Кім хоче, щоб росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів, а також продовольчу допомогу.

Американські аналітики вважають, що північнокорейська зброя допоможе рф продовжити війну на виснаження в Україні, а також дозволить її воєнної промисловості наздогнати обсяги виробництва.