Зеленський повідомив про заснування Альянсу оборонних індустрій, до якого вже долучилися 19 країн

Зеленський повідомив про заснування Альянсу оборонних індустрій, до якого вже долучилося 19 країн

Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Про це повідомляє Офіс Президента.  

“Ми розробили відповідну базову декларацію як основу Альянсу, і до неї можуть приєднатися виробники зброї та військової техніки з усього світу, які поділяють наш намір дати реальний захист від агресій у цих ризикованих умовах сучасності”, - наголосив глава держави, виступаючи на першому Міжнародному форумі оборонних індустрій.

За його словами, декларацію вже підписали 13 визначних компаній, які “готові разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу”.

Крім того, Зеленський розповів про розробку спеціального економічного режиму для оборонно-промислового комплексу.

“Щоб дати всі можливості реалізувати свій потенціал кожній компанії, яка працює заради оборони в Україні та з Україною або яка хоче прийти в Україну”, -  пояснив він.

Також президент анонсував заснування в Україні спеціального Оборонного фонду, який забезпечить додаткові ресурси, зокрема, для розвитку воєнних виробництв і підтримки відповідної співпраці.

Фонд, зауважив Зеленський, наповнюватиметься з дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих російських активів.

В українському МЗС додали, що на момент закриття Форуму до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній з 19 країн.

Нагадаємо, у НАТО збільшать виробництво боєприпасів як для України, так і для країн-членів НАТО, які передали значну частку своїх озброєнь Україні.