У Міністерстві закордонних справ заспокоїли щодо продовження допомоги США

У Міністерстві закордонних справ заспокоїли щодо продовження допомоги США

Заступник міністра закордонних справ Микола Точицький заявив, що законопроект про тимчасове фінансування американського бюджету без допомоги України "не є трагедією".

Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону, передає liga.net. 

За його словами, для тих, хто стежить за внутрішньою політикою США, зрозуміло, що у Вашингтоні щороку тривають гарячі дискусії щодо бюджету.

Він зазначив, що є політична воля американського президента Джо Байдена та представників обох палат Конгресу.

"Дискусія в США продовжуватиметься, гроші на фінансування є. Ми спокійно працюємо, не вважаємо це трагедією. Враховуємо цей факт, застосовуємо інші тактики, щоб продовжити допомогу", — сказав Точицький.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США у четвер, 28 вересня, пізно ввечері проголосувала за виділення $300 млн на підтримку України. Але допомогу Києву вилучили із загального оборонного бюджетного законопроєкту США.

Білий дім просив Конгрес виділити для України $ 24 млрд до кінця першого кварталу наступного року. Востаннє Конгрес ухвалював допомогу Україні у розмірі $48 млрд у грудні 2022 року – до того, як республіканці взяли під свій контроль Палату представників.

Також нагадаємо, що ветеран війни в Іраку 2003 року і колишній конституційний суддя США Девід Френч у статті для New York Times пише, що росія все ще має величезні, невід'ємні переваги, і, попри всі перші успіхи, Україна все ще може програти війну.