У СНУ розповіли деталі співпраці з реабілітаційним центром, який відкриває Сєвєродонецька МВА

У СНУ розповіли деталі співпраці з реабілітаційним центром, який відкриває Сєвєродонецька МВА

Східноукраїнський національний університет імені Даля, Сєвєродонецька МВА та КНП  “Український реабілітаційний центр” Сєвєродонецької міськради підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба університету.

Сторони домовились спільно працювати за низкою напрямків. Серед них - допомога в реабілітації постраждалим від російської агресії.

Виконання прописаних у Меморандумі завдань, зауважив очільник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк, дозволить консолідувати спільні зусилля партнерів з реабілітації та підтримки такої категорії осіб.

За словами ректорки СНУ ім. Даля Ольги Поркуян, співпрацюючи з професійною установою, студенти вишу зможуть реалізувати свої фахові компетенції через стажування, волонтерську роботу та проєктну діяльність.

“Студенти Факультету здоров’я людини, Факультету гуманітарних та соціальних наук зможуть ознайомитись з практичною стороною медичної, ортопедичної, психоневрологічної допомоги та протезування. А студенти Юридичного факультету отримають змогу пройти практику в юридичному відділі «Українського реабілітаційного центру» та разом з фахівцями закладу готувати юридичні консультації з питань правового регулювання реабілітації військовослужбовців та членів їхніх сімей”, - наголосили в університеті.

Своєю чергою керівник реабілітаційного центру Ігор Панов розповів про результати робочої зустрічі з керівником гуманітарних проєктів США Джоном Кахельманом, яка відбулася 27 вересня у Львові.

“Серед розглянутих питань мова йшла про надання практичної допомоги медичним обладнанням, у підготовці лікарів, інструкторів та студентів-практикантів, стажуванні їх в США та залученні закордонних інвесторів для розбудови Центру”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація прийняла рішення заснувати установу “Український реабілітаційний центр”. Його першочергове завдання – проводити реабілітацію луганчан, які встали на захист України, та громадян, що отримали поранення на території області.