США не вважають, що ХАМАС у нападі на Ізраїль скористався зосередженістю Заходу на Україні

США не вважають, що ХАМАС у нападі на Ізраїль скористався зосередженістю Заходу на Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен не бачить у нападі терористичного угрупування ХАМАС на Ізраїль спробу скористатися зосередженістю Заходу на Україні.

Про це Блінкен сказав на брифінгу.

"Ні, я цього не бачу. Я думаю – дивіться, ми не бачимо, але нам доведеться побачити, коли ми дізнаємось більше, якими були мотиви та якими вони є. Але є одне зрозуміле: ми активно працювали над тим, щоб допомогти Ізраїлю та Саудівській Аравії нормалізувати їхні відносини, а також Ізраїлю розширити свої відносини з багатьма іншими країнами в регіоні та за його межами. Дуже важка робота, і незрозуміло, чи зможемо ми її досягти. Але якби ми могли, це дійсно змінило б перспективи всього регіону в далекому майбутньому", - сказав Блінкен.

Нагадаємо, МЗС України заявило про загибель двох громадянок України і перевіряє інформацію про можливу загибель інших двох українців поблизу сектора Газа, також МЗС очікує підтвердження про загибель ще одного українця в самому секторі Газа.

Також українські дипломати провели успішну рятувальну операцію — вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків.